Voetreflex

kamer_DSC3034
handen_DSC3077
handen_DSC3121
handen_DSC3108
handen_DSC3136

 

Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude natuurgeneeswijze waarbij reflexzones door massage worden geactiveerd zodat er een goede energiedoorstroming in het lichaam tot stand komt en gehandhaafd blijft. Een goede energiedoorstroming is de basis van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Westerse en Chinese Voetreflextherapie

Volgens de Westerse reflexzonetherapie liggen op de voeten, maar ook op de handen en oren, reflexzones, die corresponderen met de verschillende delen van het lichaam. Door de massage van deze reflexzones wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om het natuurlijk evenwicht te herstellen en de energiedoorstroming in het lichaam weer in gang te zetten. Lichaam en geest komen hierdoor in balans waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

De reflexologie in het westen vindt zijn oorsprong bij Eunice Ingham (1889-1974). Vanuit de zone-theorie heeft zij op empirische wijze als eerste een basistechniek (Ingham-methode) voor de reflexologie ontwikkeld en de reflex-zone gebieden van de voeten in kaart gebracht. Samen met Dwight Byers heeft Ingham de reflexologie over de wereld verspreid.

In andere culturen zoals in Egypte en in het Verre Oosten is voetreflexmassage al duizenden jaren oud.

Bij de Chinese reflexologie worden niet alleen de reflexzones gemasseerd. Zij worden  gecombineerd met massage van de meridiaanbanen en de accupunten. Het gebruik hiervan geeft een enorme uitbreiding van mogelijkheden in een massage. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde kunnen klachten die niets met elkaar te maken lijken te hebben toch een logisch verband hebben. Dit maakt het zoeken naar de oorzaak van de klacht gemakkelijker.

 

Massages

Ontspannende voetreflexmassage:

  • 30 minuten:     € 25

Therapeutische voetreflexbehandeling

  • 60 minuten: € 55